Fotografie Vakantie Roemenie

8 daagse Fotoreis naar Roemenie - Transsylvanie

Fotoreis voor beginners, met een kleine groep april/mei 2018 -Vooraankondiging-

Fotografie Vakantie Roemenie

Ontmoeting tijdens wandeling bij Biertan

Rauw, Kleur, Contrast………….

Fotoreis naar Roemenie - Transsylvanie -

In April/Mei 2018 organiseren wij (Moniek Spee en Hans Slegers ) wederom een unieke Fotoreis naar Transsylvanie, in het binnenland van Roemenie. Wij zijn ook in 2014 , 2015 en 2016 naar deze prachtige plek geweest en erg enthousiast over de locatie en de mogelijkheden. Klik hier voor een uitgebreide foto-impressie , gemaakt door de deelnemers.

We hebben in een klein, authentiek  dorpje een  fraai gerestaureerde  pastorie gehuurd met een mooie, besloten binnentuin. Deze grote pastorie, van Nederlandse eigenaren, is onze thuisbasis voor de fotoreis en van hieruit verkennen wij met huurauto's de  omgeving of trekken er te voet op uit . Hier ontbijten we ook en wordt (meestal) ook voor ons het diner geserveerd. Bijna alle  te bezoeken locaties bevinden zich in een straal van 35 km rondom de pastorie. Klik hier voor meer foto's van de pastorie en de directe omgeving.

Geen doorsnee vakantie.

Hoewel Roemenië zeker niet een luxe vakantiebestemming is en ook de omgeving waar wij verblijven echt een flink aantal jaren terug in de tijd gaat, is ons onderkomen comfortabel, ook naar nederlandse maatstaven.

Fotografie is weliswaar de kapstok voor deze vakantie, maar er zal voldoende ruimte zijn tijdens deze fotoreis voor andere dingen. We streven naar een mix van ontspanning, ontdekken en gezelligheid. Dus veel Foto's maken maar ook gewoon een fijne vakantie .We gaan vaak op pad en dat hoeft zeker niet altijd met de camera in de aanslag te zijn. Ook is het mogelijk om er eens  zelf er op uit te gaan of  lekker een boek te blijven lezen in de tuin. Vooral "doen" is ons uitgangspunt en techniek en theorie  op de momenten dat het nodig en nuttig is .

Als je echt eens een ander soort vakantie wil,  buiten de gebaande paden, en ook de fotografie wat verder wil ontdekken, dan is deze fotoreis wellicht iets voor jou !! 

Fotografiereis Roemenie

Binnentuin Pastorie

Fotografie vakantie Roemenie

1 van de Slaapkamers

foto cursus Roemenie

Eettafel in Pastorie

Voor Wie?

 • Deze reis is in principe bedoeld voor beginnend fotografen met een spiegelreflexcamera of systeemcamera welke handmatig is in te stellen. Dit betekent dat je toestel de mogelijkheid biedt om de sluitertijd en het diafragma zelf in te kunnen stellen.
 • Voor mensen die niet alleen maar met fotografie bezig willen  zijn. Deze reis is geen fotografie-cursus, maar vooral een fotografie-vakantie.
 • Voor personen die ook een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. Roemenie is geen doorsnee vakantieland.
 • De groep zal uit maximaal 6 tot 8 personen  bestaan ( plus Moniek en Hans).
 • Er is ruimte voor 2 niet fotograferende partners en of deelnemers. Dit voor een iets lagere prijs.

Wanneer?

 •   Voorjaarsvakantie 2018

Wat?

 • Vooral een fijne, gezellige vakantie naar een bijzonder land waar je anders niet zomaar naar toe zou gaan.
 • Kombinatie van vakantie met cultuur , natuur , goed gezelschap en het actief bezig zijn met fotografie.
  Het programma wordt zeker niet helemaal volgebouwd,  er is voldoende ruimte voor andere activiteiten of om je terug te trekken op een rustig plekje en even iets voor jezelf te doen. 
 • Regelmatig een korte theoretische uitleg over de techniek, camera, compositie etc.   maar vooral ook veel zelf doen met o.a.  enkele leuke opdrachten om theorie in praktijk om te zetten. Regelmatig bespreken we de foto's ook  na  m.b.v.  tv scherm.
 • Bij slecht weer wordt er binnen gefotografeerd met flitsers of gaan we naar een mooie stad of gebouw  in de buurt.

Inhoud ;

 • Basistechniek: sluitertijd.diafragma,scherptediepte,iso,flitsen,compositie,witbalans RAW, etc.
 • Portretfotografie (herder of boer of roma-gezin of andere fotogenieke personen mbv gids/tolk)
 • Landschap en natuurfotografie (Bezoek Sighisoara en of Sibiu en aantal prachtige dorpen in de omgeving zoals Biertan ,Copsa Mare, AlmaVii)
 • Creatieve technieken zoals: beweging, nachtfotografie, statief, flitstechniek, zelfportret etc.

 

Fotoreis Roemenie

Fotoreis Roemenie

Fotoreis Roemenie

Fotovakantie Roemenie

Kosten:       

€ 625,- p.p.                        

€ 550,- p.p.   voor niet fotograferende partner en of deelnemer

 Toeslag voor  1 persoonskamer  nog niet bekend. Of dit mogelijk is, hangt ook af van het uiteindelijke aantal deelnemers.

 

 

   Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf op 2 persoonskamer (aparte bedden).Bijna alle kamers met eigen toilet en douche .
 • 7 x Ontbijt, 5x lunch en 5x diner .
 • koffie , thee, fruit en tussendoortjes ( tijdens verblijf pastorie)
 • alcoholische dranken ( exclusief "sterke-drank")
 • Huurauto's voor vervoer van en naar vliegveld in Roemenie en voor het vervoer ter plaatse.
 • Vergoeding gids/tolk/toegangsbewijzen/.
 • lesmateriaal.
 • Gebruik aanwezige materialen en Wifi
 • Toeristenbelasting en schoonmaakkosten.

     Exclusief:

 • Vlucht .Vermoedelijke kosten ( wizzair ) € 150,-.retour  met kleine bagage. Prijzen zijn aan verandering onderhevig 
 • Lunch op dag van vertrek uit Nederland en Roemenie. Lunch en Diner op de 2 dagen dat we niet op de pastorie eten, maar in een restaurant.

Fotoreis Roemenie

Fotovakantie Roemenie

Fotoreis Roemenie

april / mei  2018 ( exacte data volgen snel )

Programma:  ( onder voorbehoud)

Biertan : 5km van  Richis het dorp waar wij verblijven.

Bezoek aan mooie burchtkerk met wandeling naar dorpje in de buurt.
Eeuwen lang hebben in deze regio Duitsers gewoond, vooral uit Saksen. Ze hebben hun tradities, taal en geloof heel lang in stand gehouden. Hier is ook nog erg veel van terug te vinden. Hun wereld brak langzaam af na WOII  vooral onder het bewind van Ceausescu was er veel repressie. Na diens val vertrokken de meeste overgebleven Saksen naar Duitsland.
Vandaag de dag herinnert Biertan aan deze vergeten wereld door zijn oude huizen en zijn gefortificeerde kerk. Deze kerk staat op de Unesco werelderfgoedlijst.

Sighisoara :Struinen door mooie steegjes en over een oude Duitse begraafplaats.

Sighisoara ligt in het midden van Roemenië, in Transsylvanië. Sighisoara wordt beschouwd als een van de mooiste en best bewaarde bewoonde citadellen van Europa. Sighisoara is een van de weinige vestingsteden die nog bewoond is. De stad bestaat uit twee delen: de middeleeuwse burcht, die gebouwd werd op de top van een heuvel en de lagere stad, in de vallei van Tarnava Mare rivier.
* Het oude centrum, omringd door een stadsmuur, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
* Het symbool van de stad is de Clock Tower, de 64 m hoge klokkentoren gebouwd in 1556. Boven op de berg ligt       een hele mooie begraafplaats.
* De Citadel, een 12e-eeuws Saksisch bouwwerk, is het historische centrum van de stad.

Bezoek aan houtskoolbranders, herders en boeren

We gaan op bezoek bij gastvrije boeren en herders in de buurt om het fotogeniek boerenleven vast te leggen. Ook brengen we met een platte kar , diep in het bos ,een bezoek aan houtskoolbranders en gaan we naar een tradionele Roemeense markt waar  veel Roma hun waren aanbieden.

Sibiu: Stad van mooie pleinen en kerken.

Sibiu is een middeleeuwse handelsstad, in de 12de eeuw door Duitse immigranten gesticht onder de naam Hermannstadt. Sibiu - een kleine 130.000 inwoners, onder wie nog zo’n 1500 Duitsers - ligt in het zuiden van Transsylvanië. De orthodoxe kathedraal, die van binnen een begin 20ste-eeuwse kopie is van de 6de-eeuwse Aya Sophia in de Turkse stad Istanboel is met name voor de schilderingen aan het plafond een bezoek waard.

Roma :

Van alle Europese landen, heeft Roemenië het grootste aantal zigeuners. Wel 6 tot 10 procent van de bevolking behoort tot de Roma zigeuners. Het is van oorsprong een nomadisch volk. 

Met behulp van een tolk brengen we bezoeken  aan de lokale bevolking.  Wat we precies gaan doen, hangt mede af wat onze gastheer/tolk kan regelen.

Natuur en Omgeving :

Ook  de directe omgeving van Richis is de moeite waard. Met koeien die "s avonds door het dorp lopen en zelf hun stal opzoeken  of wandelen door de  mooie natuur en prachtige dorpjes op een paar kilometer afstand. Maar ook rondom en in de pastorie zullen we ons prima vermaken met en zonder toestel.

 

 

Aanmelden: 

Heb je interesse in deze reis, meld je dan aan per mail of bel even.

Aanmelding is overigens nog geen garantie voor vertrek. Na aanmelding wordt o.a. in overleg met met jou gekeken naar de samenstelling van de groep, het fotografische nivo , fotografische interesses en tijdstip van aanmelding. Omdat we uit eerdere ervaringen weten dat een evenwichtige samenstelling van groot belang is voor een dergelijke reis, willen we dit voorbehoud graag maken.  

Wil je graag nog wat meer informatie, dan kun je ook bellen naar 073 -5511925 (Hans) of  0649923593 (Moniek)

Burchtkerk van Biertan

Burchtkerk van Biertan


Straatje in Sighisoara

Straatje in Sighisoara


Sibiu prachtige stad

Sibiu prachtige stad


boeren aan het werk in het dorp

boeren aan het werk in het dorp


familie op de markt

familie op de markt

 

Fotoreis Roemenie

foto om de hoek in Richis